Vaxning


Vaxning på Dermani: Avancerad Estetik och Laserklinik

Vi på Dermani: Avancerad Estetik och Laserklinik är en av Östergötlands bästa vaxningskliniker. Vi utför all form av vaxning och är experter på Brasiliansk vaxning även så kallat intimvaxning.

Din hud blir mjuk och hår fri i ca 4-6 veckor. För bästa resultat torrborsta gärna huden några dagar innan och försök undvik att smörja in huden samma dag. Regelbunden peeling utav området du vill vaxa är att rekommendera. Håret bör vara utväxt ordentligt så att vaxet fastnar och lämnar en hårfri hud. Stråna bör vara minst 0,5 cm långt (bör gått minst 2,5-3v sedan rakning/vaxning) är hårstråna för korta kommer de inte att följa med vaxet och strån kan då bli kvar.

Vår specialist Nayana är utbildad i Brasilien och är expert på både vaxning och Brasiliansk vaxning, även kallat intimvax. I brasiliansk vaxning ingår även vaxning mellan skinkor. Vi erbjuder både män och kvinnor intimvaxning.

För personer under 18år krävs målsmans medgivande för brasiliansk vaxning.

Är du istället ute efter en permanent hårborttagning jobbar vi även med hårborttagning med laser. Dermani använder den bästa lasern i världen för detta, den så kallade Soprano ICE serien från Alma Laser.

Innan behandlingen

Raka dig inte tre-fyra veckor innan. Det är viktigt att håret inte är kortare än 0,5 centimeter. Annars kan det vara svårt att fånga upp hårstrået då vaxet inte får ordentligt fäste. Låt därför håret växa ut innan en vaxning. Hur lång tid det tar beror på din hårväxt, men generellt ca tre veckor.

Har du rakat dig mellan vaxnings tillfällena kan vissa hår förbli kvar trots vaxning detta p.g.a. att håret växer i olika faser och att de helt enkel inte hunnit växa ut eller för att de fortfarande är för korta för att fästa på vaxet. För bästa resultat bör man alltså inte raka sig mellan vaxningstillfällena.

Man ska även undvika sola och bada innan behandlingen. Det är bra att peela huden inför vaxning, då följer de små korta stråna med lättare och de inväxta stråna kan lättare komma ut ur huden. Du skall ha en ren hud dvs utan någon bodylotion eller liknande på det område som skall vaxas annars fäster vaxet sämre.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan huden bli irriterad och röd. Det tar allt ifrån timmar upp till 2 dygn innan huden ser ut som vanligt igen. Tänk på att inte ta med smutsiga fingrar på det nyvaxade området då detta kan skapa irritation i huden. Efter vaxningen skall du inte utsätta huden för starka kemikalier, klorvatten, offentliga bad eller direkt solljus inom 24 h eller åtsittande kläder.

Vill du veta mer om vaxning och våra andra behandlingar. Då ska du ta kontakt med oss så berättar vi mer.