Kemisk Peeling


Ansiktsbehandling med Kemisk Peeling

Kemisk peeling är en typ av ansiktsbehandling som påverkar och påskyndar hudens egna metabolism, cellförnyelse och ämnesomsättning. Hudens omsättning försämras med åldern och huden får en grövre och tjockare struktur som kan ge ett åldrat uttryck. 

Med hjälp av kemisk peeling så förbättras detta samtidigt som huden får en jämnare och lystrare hudton.  

Peeling innehåller bland annat AHA och BHA syror vilka exfolierar det översta hudlagret som består av döda hudceller samtidigt som cellförnyelsen stimuleras och huden får då ett yngre och slätare utseende och du får en ny och fräsch lyster 

AHA och BHA syror hjälper även till att stimulera kroppens egna produktion av hyaluronsyra och kollagen samt hjälper till att återställa och förbättra hudens fuktbalans. Kemisk peeling är även antiinflammatorisk och kan ge lindring av acne samt ge en minskning av lindriga pigmentförändringar och solskador. 

Kemisk peeling hjälper även till att minimera förstorade porer, behandlar ojämnheter och solskador. Peelingen går även utmärkt att använda på dekolletaget, händerna och halsen. 

Du kan även kombinera kemisk peeling med flera andra behandlingar och fråga gärna din hudterapeut efter behandlingen om hur du bäst maximerar och tar hand om dina resultat efter behandlingen. 


Våra vanligaste kemiska peelingar

AHA – Peeling 

AHA peeling använder glykolsyra som ger en förbättring av hudens kondition och struktur. Hudterapeuten kommer applicera den kemiska peelingen på det yttersta hudlagret där den får verka en kort tid varpå behandlingen avslutas med att syran neutraliseras.  

Glykolsyrapeelingen stimulerar då hudens kvalitet och cellförnyelse och hjälper huden att bli fastare, friskare och slätare samt får maximal återfuktning och en jämnare pigmentering. 

Retinolpeel 

För dig som vill få ut det mesta av din behandling på klinik. Den unika ingrediensen Retinol och  förbättrar hudens struktur och spänst, minimerar linjer och rynkor, jämnar ut hudtonen och minimerar akne. Passar utmärkt att alternera med AHA-peeling för maximalt resultat. 

Retonolpeel är till för dig som vill få ut det mesta av din behandling. Den unika samansättningen av retinol i denna kemiska peel förbättrar hudens struktur och spänst samtidigt som den minimerar linjer och rynkor, minimerar acne och ger en jämnare hudton.  

Behandlingen är enkel och smidig och kan ge upphov till naturlig fjällning som håller i sig 2-3 dagar efter behandlingen och i sig är helt normalt. En kemisk peeling med retinol rekommenderas var 6-8 vecka.  

PRX-T33

PRX-T33 är en unik djupgående biorevitaliserande anti-age behandling som motverkar hudens nedbrytning och återskapar dess volym. 

Då vi åldras så sker det mycket förändringar i huden och dess funktioner, bland annat dess barriärsystem och förmåga att producera talg. Detta resulterar i att hudens elasticitet minskar och huden blir tunnare och torrare. 

Ett av de bästa sätten att motverka hudens åldrande är via biorevitaliserande behandlingar som upprätthåller hudens funktion, stimulerar cellväxt och ger skydd mot UV exponering.  

PRX-T33 är i grund och botten en biorevitaliserande behandling och produkt som går utmärkt att kombinera med Microneedling. 

För vem passar kemisk peeling? 

Kemisk peeling passar dig som vill få ut mer av din ansiktsbehandling. Kanske har du hudproblem eller så vill du helt enkelt se ännu bättre ut och få jämnare, friskare och slätare hudton. Oavsett vad du har för mål så passar kemisk peeling för de flesta.