Bristningar


Behandling av Bristningar

Många människor har bristningar. Dessa kan vara efter viktuppgång, graviditet eller genetiskt.  I flera fall så lämnar bristningarna ärr och hudmärken som kan ha varierat utseende. 

Framförallt på magen, rumpa, stuss och armar kan bristningar enkelt förekomma och kan se ut som röda eller vita streck och märken. 

Vad många inte vet är att bristningar kan förbättras med hjälp av bland annat Fraktionerad RF Microneedling och Laser. 


Hur behandlas Bristningar?

Bristningar behandlas med Fraktionerad RF Microneedling och passar dig som har besvär av både öppna bristningar och bristningsärr. RF Microneedling är en mycket bra behandling för dig som eftersträvar en effektiv behandling med kort återhämtningstid.

Behandlingen går att använda på hela kroppen och ger mycket goda och säkra resultat. 

Kom in till oss på konsultation så hjälper vi dig med en individuell behandlingsplan.

Vilka typer av bristningar kan behandlas?

Alla typer av bristningar kan behandlas med fraktionerad microneedling. Du bör dock inte vara solbränd eller ha använt brun utan sol åtminstone två veckor innan din behandling. 

Bristningar kommer i flera typer där vissa är gropiga och röda medans andra får ärr. Du kan enkelt kombinera behandling av brisningar med andra mer huduppstramande behandlingar, exempelvis HIFU för att både minska ärren samt strama upp eventuell lös hud. Det går också att kombinera med LED för att bleka röda bristningar mer.

Hur behandlas bristningar?

Med hjälp av Fraktionerad RF Microneedling så penetrerar fina, guldpläterade nålar in i huden samtidigt som det inre hudlagret blir uppvärmt med radiofrekvens. Denna kombination bryter ner ärrvävnaden samt stimulerar kollagenproduktionen att skapa ny frisk hud och ta bort gammal ärrvävnad. Resultatet blir en förbättring av bristningarna. Behandlingen verkar även uppstramande och leder till att små linjer och rynkor försvinner.  

Efter behandling mot bristningar

Efter din behandling mot bristningar så kan vissa få svullnad och rodnad efter behandlingen.  

Antalet behandlingar beror på bristningarnas typ, storlek, svårighetsgrad och karaktär samt din hudtyp men normalt sätt krävs det ca 3-5 behandlingar för att uppnå resultat. 

Tänk på att det är viktigt att vårda huden efter en behandling och fråga gärna våra duktiga terapeuter om rekommendationer på bra produkter som passar din hud.