HIFU


HIFU är en effektiv och väl beprövad icke - invasiv metod för att behandla det naturliga åldrandet och rynkor utan vare sig knivar, nålar eller återhämtningstid.

Behandlingen använder Högfrekvent Intensivt Fokuserat Ultraljud för att ge ett naturligt lyft av huden som kan användas bland annat på ansiktet, runt ögonen, halsen, dekolletaget och hela kroppen. Och detta helt utan kirurgi! 

Kontakta oss

Hos Dermani har vi behandlingar från topp till tå och du får alltid det bästa hos oss.

Fördelar med HIFU 


 • Stimulerar hudens naturliga kollagenproduktion 
 • Säker och icke invasiv behandling 
 • Ingen återhämtningstid 
 • Synbara resultat efter bara en behandling 
 • En till två behandlingar per år 
 • Kliniskt bevisat 

Ansiktslyft utan kirurgi med HIFU 

HIFU lyfter och tonar ansiktet, runt ögonen, halsen och dekolletaget vilket ger ett naturligt lyft utan kirurgi och med långvariga resultat. Det ger även mycket bra effekt på kroppen för att strama upp lös hud, exempelvis efter en viktminskning, graviditet eller andra orsaker som leder till lös hud.  Behandlingen är mycket populär, både I Sverige och internationellt. 

Det finns idag ingen icke invasiv behandling som är lika effektiv som HIFU då ultraljudet penetrerar djupare  i huden och stimulerar både den naturliga kollagenproduktion, men även det så kallade SMAS-lagret. Denna fibrösa muskelhinna är vad kirurgerna lyfter vid ett vanligt ansiktslyft. På grund av att HIFU använder högfrekvent, intensivt, fokuserat, ultraljud så stimuleras SMAS-lagret vilket leder till ökat återhämtning, återbildning och uppstramning med ett fantastiskt ansiktslyft som följd. Behandlingen är också säker och billigare än kirurgiskt ansiktslyft samt att det inte krävs någon återhämtningstid! 

Hur fungerar HIFU? 

På Dermani använder vi HIFU med avancerad teknologi som kan penetrera hudlagret olika djupt beroende på område. Vi använder flera typer av HIFU kassetter där varje kassett har ett förutbestämt djup. På så sätt kan vi alltid erbjuda skräddarsydda behandlingar som passar just dina behov. 

Djupen vi arbetar med är 4.5mm som stimulerar SMAS lagret och lyfter ansiktet, 3.0mm stimulerar hudens elastin och kollagen produktion som i sin tur stärker huden och ger den stadga. Slutligen använder vi 1.5mm för detaljarbete kring ögon och tinningar.  Vid kroppsbehandling går HIFU'n verkligen ner på djupet och ger ett lyft som ingen annan maskin eller teknologi på marknaden kan göra.


Behandlingen börjar oftast med en konsultation följt av att en av våra duktiga terapeuter leder in dig till behandlingsrummet där behandlingen börjar. Det krävs ingen återhämtningstid utan du kan återgå till dina vardagliga sysslor direkt efter behandlingen. 

Passar HIFU för mig? 

Eftersom HIFU motverkar det naturliga åldrandet så lämpar sig HIFU bäst för personer som vill ge lyft åt huden I ansiktet, runt ögonen, halsen och dekolletaget. 

Vilka områden kan jag behandla med HIFU?

 • Pannan 
 • Kinderna 
 • Runt ögonen 
 • Tinningarna 
 • Käklinjen 
 • Under hakan 
 • Halsen 
 • Dekolletaget 
 • Hela kroppen
 • Övrig hudföryngring

Gör behandlingen med HIFU ont? 

De flesta tycker inte att det gör ont men lite värk eller värme kan uppstå över beniga områden med lite hud såsom exempelvis pannan.

Det är inte farligt och våra terapeuter kan anpassa styrkan efter din upplevelse.

Finns det någon återhämtningstid efter en behandling med HIFU?

Efter en behandling med HIFU kan du vara lite öm I området. De allra flesta kan återgå till vardagliga aktiviteter efter en behandling med HIFU. 

Finns det några bieffekter med HIFU? 

Du kan bli lite röd I området efter en HIFU behandling som kan vara öm vid beröring. Detta försvinner dock fort.  

Kan man kombinera HIFU med andra behandlingar? 

HIFU är en fantastisk teknologi som går alldeles utmärkt att kombinera med andra behandlingar. Om det så är ansiktsbehandling för att verkligen optimisterna resultatet eller till och med injektionsbehandlingar eller trådlyft för att ge en ännu större effekt. 

Du är välkommen att kontakta oss för att veta vilken behandling eller kombination som passar bäst efter dina förutsättningar.