Hudföryngring med IPL


IPL för en jämnare hudton och hudföryngring

IPL är en mycket populär behandling där man med hjälp av högintensivt, pulserande ljus behandlar flera olika indikationer i huden. Det multikromatiska ljuset kommer att ombildas till värme som på så sätt stimulerar hudens kollagenproduktion vilket ger en föryngrande effekt samtidigt som det minskar ytliga blodkärl och rosacea samt minskar rodnad, mörka fläckar och behandlar acne. 


Fördelar hudföryngring med IPL 

  • Hudtonen blir jämnare 
  • IPL minskar mörka fläckar och piggar upp huden 
  • Dämpar rodnad 
  • Ger huden en ny och fräsch lyster 
  • Ger en minskning av rynkor och fina linjer 
  • Stimulerar cellförnyelse 
  • IPL ger långvariga resultat 

Varför hudföryngring med IPL? 

Då vi åldras så åldras även huden där faktorer såsom livsstil, genetik, väder med mera påverkar huden och dess utseende och struktur. Detta leder till att hudens elasticitet försämras och volymen minskar.  

Fina linjer och rynkor uppstår på grund av hudens naturliga hyaluronsyra minskar som håller huden spänstig och återfuktad samtidigt som hudens kollagen minskar med åldern som ger uppkomst till fina linjer och rynkor. Ett vanligt tecken på åldrad hud kan vara att huden känns slapp, grov och torr.  

Hudföryngring med IPL är en säker, beprövad och effektiv metod som är kliniskt bevisad att bromsa uppkomsten av ålderstecken. Det går även alldeles utmärkt att kombinera med Fraktionerad Microneedling , PRX-T33, Kemisk peeling eller andra ansiktsbehandlingar för att få en ännu bättre effekt och resultat och kan verkligen pigga upp huden och ge ett fräscht och ungdomligt intryck. 

Vem kan behandlas med IPL? 

Hudföryndring med IPL är optimal för dig som vill få en jämnare hudton genom att minska rodnad och mörka pigmenteringar. IPL hjälper även till att behandla aktiv acne. 

Hudföryngring med IPL 

En behandling med IPL skräddarsys efter dina önskemål och hudtillstånd och tar ca 30-45 minuter. Innan du genomför en behandling med IPL bör du ha undvikit solning och brun utan sol i 30 dagar samt injektionsbehandling i minst 2 veckor. Du bör även ha avstått från rökning 4 timmar innan din behandling. 

Efter behandling med IPL 

Efter en behandling med IPL så kan en rodnad uppstå som kan sitta i ett till två dygn. De allra flesta kan dock utan problem återgå till arbete och vardagssysslor dagen efter behandlingen. Du bör ta hand om och skydda din hud efter behandling med IPL och undvik injektionsbehandlingar, bastubad, bad i hav eller pool samt brun utan sol. Solning, både vanlig och solarium bör undvikas ett par veckor efter behandlingen och SPF50 bör du använda dagligen. 

Det är även viktigt att vårda din hud med kvalitetsprodukter och att återfukta efter behandlingen. Återfukta med kvalitetsprodukter minste 1 gång per dag och helst på kvällen för att stimulera läkning och cellomsättning. Våra duktiga terapeuter kan hjälpa dig att hitta produkter som passar bäst för din hudtyp.