Tatueringsborttagning


Ta bort tatueringar snabbt, smidigt och säkert

Hos Dermani Clinic använder vi den senaste teknologin i form av picolaser som är den senaste generationen av tatueringsborttagningsmaskiner på marknaden. Fördelen är kortare puls för snabbare, bättre och skonsammare behandling som möjliggör borttagning av de flesta tatueringar på ett säkert sätt utan ärrbildning.  

Kom till oss på Dermani Clinic för en säker borttagning av din tatuering, oavsett om det är på kroppen, ansiktet eller ögonbrynen.  


Att ta bort tatueringar

Många människor har idag tatueringar då det börjar bli allt vanligare. Även kosmetiska tatueringar av läppar och ögonbryn, så kallad microblading har kommit på marknaden på senare tid. Många är nöjda med sitt resultat och sina tatueringar men andra ångrar sig. Vissa kan till och med avstå att tatuera sig av rädslan för att inte gilla resultatet. Andra har tatuerat sig tidigare och varit nöjda med sitt resultat men på grund av hudens åldrande så förändras även utseendet på tatueringen.  

Tatueringsborttagning med laser är säkert och skonsamt 

Tack vare teknikutvecklingen så går det alldeles utmärk att ta bort tatueringar på ett både skonsamt och effektivt sätt. Oavsett om du har en gammal eller misslyckad tatuering, varit med om en olycka eller har en kosmetisk tatuering som du vill ändra så kan vi på Dermani Clinic hjälpa dig. Du slipper tatuera om din gamla tatuering då vi tar bort den istället. Snabbt och skonsamt! Vi använder även den senaste Pico-teknologin som gör att det krävs färre behandlingar och den totala behandlingskostnaden minskar mot den äldre nd:Yag teknologin. 

Så fungerar Tatueringsborttagning med laser 

En behandling för tatueringsborttagning med laser påbörjar med en konsultation där det görs en noggrann bedömning av din tatuering och dina förutsättningar och du får möjlighet att ställa alla dina frågor. Därefter skräddarsys en behandling utefter dina önskemål och behov. 

Vid behandlingen används Picolaser vars puls är en picondels sekund, till skillnad på nanosekunder hos äldre maskiner. Detta medför att en mycket kort men kraftfull laserstråle riktas mot tatueringen. Lasern omvandlas till energi som förstör pigmentet varpå kroppen sedan tar upp och transporterar fragmenten ur kroppen. Att lasra bort tatueringar med laser är både en skonsam och säker metod för tatueringsborttagning. 

Efter behandling: tatueringsborttagning

Efter din behandling är det fördelaktigt att kyla det behandlade området regelbundet under de nästkommande dagarna för att minska värmeökningen och svullnaden i området. Det är viktigt för att minska rodnaden och risken för svullnad och blåsor så området kan vara irriterat efteråt. 

Det är viktigt att återfukta området minst en gång per dag och gärna på kvällen då eftersom det är då läkningsprocessen är som bäst. Du bör även undvika att sola området på minst 2-3 veckor efter din behandling. 

Vad kostar det att ta bort en tatuering? 

Kostnaden att ta bort en tatuering med laser varierar från person till person och det beror på tatueringens storlek, vilka färger som ingår samt hur många behandlingar som krävs. Du är välkommen att kontakta oss för en konsultation för att veta mer.