Profhilo

Kraftfull återfuktning, spänst och yngre hud


Profhilo är en injektionsbehandling som använder hyaluronsyra för att strama upp och återfukta huden på ett naturligt sätt som leder till återställd fuktbalans och minskning av ålderstecken. 

Hyaluronsyran, som förkortas HA finns naturligt i huden och hjälper till att upprätthålla hudens fukt, spänst och fyllighet. Då vi åldras minskar mängden hyaluronsyra naturligt i huden varpå den tappar sin elasticitet och blir torrare vilket leder till att vi får ett äldre och tröttare utseende. Hyaluronsyran börjar minska vid ca 25 års ålder. 

Med hjälp av Profhilo så går det att tillföra ny hyaluronsyra direkt in i huden varpå huden både blir kraftigt återfuktad, får tillbaka sin spänst och lyster samt ser yngre och fräschare ut.  

En Profhilobehandling kan utföras på hela kroppen men framförallt används det på ansikte, händer, hals och dekolletage eller på andra områden du önskar en hudföryngring och uppstramning. 

Profhilo kan även läggas som en mycket bra grund och kombineras med exempelvis Botox, Fraktionerad RF Microneedling eller HIFU för enastående resultat och kraftig hudföryngring, huduppstramning och rynkreducering. 


Så går en behandling med Profhilo till 

En behandling med Profhilo utförs av en legitimerad läkare eller sjuksköterska. Med hjälp av små tunna nålar injiceras den stabiliserande och återfuktande hyaluronsyran direkt in i önskat område. 

Resultatet blir en naturligt utseende då hudbalansen återställs och ger effekt efter ca 1-2 veckor då Profhilon sprider ut sig i området och reagerar med kroppens egen vävnad och verkar kraftigt uppstramande och återfuktande. 

Det är rekommenderat att göra ytterligare en behandling med Profhilo 4 veckor efter den första behandlingen och därefter 1 gång per år för att upprätthålla resultaten för långvarigt resultat. 

Vilka områden går att behandla med Profhilo? 

Du kan behandla de flesta områdena med Profhilo. Vanligast är ansikte, hals och dekolletage.  

Vad skiljer Profhilo från vanlig filler? 

Vid mer traditionella injektionsbehandlingar med filler så är syftet att bygga och öka volym i till exempel läpparna eller att skulptera någon del i ansiktet, exempelvis käklinjen.  

Profhilo skiljer sig markant från dessa fillerbehandlingar på grund av sin annorlunda struktur som istället verkar hudföryngrande och återfuktande men även genom att den inte verkar volymbyggande. 

När märker man resultatet av Profhilo? 

De flesta märker av resultat direkt efter Profhilo men det tar ca 4 veckor innan Profhilon har uppnått sitt maximala resultat. Vi rekommenderar då ytterligare en behandling med Profhilo för att stadiggöra resultaten. Därefter kan du återkomma en gång per år för att bibehålla dina resultat. 

Vad bör man tänka på efter en behandling med Profhilo? 

Efter en behandling med Profhilo bör du undvika sol, bad och bastu i 48h. Du bör också undvika hård fysisk ansträngning i 72 timmar för att minska risken för potentiell svullnad. 

För vem passar Profhilo? 

Inför varje behandling så kommer man på en konsultation där en bedömning görs vilken behandling som passar bäst lämpat för dig och dina önskemål. Vidare så är Profhilo en mycket bra grund att lägga för vidare behandlingar med exempelvis Fraktionerad RF Microneedling eller HIFU som gör att du kommer få ännu bättre resultat av bägge behandlingarna.