Acnéärr


Behandling av Acneärr

Många människor har idag både acne och får bestående acneärr även efter att acnen försvunnit. I flera fall så lämnar acnen hudmärken såsom insjunkna ärr och röda eller mörka pigmentfläckar som kan ha varierat utseende. 

Framförallt i ansiktet kan acneärr vara besvärande men det kan även förekomma på ryggen. 

Vad många inte vet är att acneärr kan förbättras med hjälp av bland annat Fraktionerad RF Microneedling och Laser. 


Hur behandlas acneärr?

Acneärr behandlas med Fraktionerad RF Microneedling och passar dig som har besvär av gropiga och nedsjunkna acneärr. Det är en mycket bra behandling för dig som eftersträvar en effektiv behandling med kort återhämtningstid där huden ser bra ut redan någon dag efter behandlingen.  

Behandlingen går att använda på hela kroppen och ger mycket goda resultat med trygga och säkra resultat. 

Vid acne och acneärr är det vanligt att man har besvär av både ärr och pigmenteringar och därför kan behandlingsmetoderna kombineras för bäst och effektivast resultat, bland annat med LED behandling och IPL. 

Kom in till oss på konsultation så hjälper vi dig med en individuell behandlingsplan.

Vilka Acneärr kan behandlas?

Alla acneärr kan behandlas med fraktionerad microneedling. Viktigt är dock att acnen ska vara färdigläkt och du inte längre har aktiv acne minst ett år innan din behandling mot acneärr. Du bör heller inte vara solbränd eller ha använt brun utan sol åtminstone två veckor innan din behandling. 

Acneärr kommer i flera typer där vissa är gropiga medans andra har böldiga ärr. Du kan enkelt kombinera behandling av acneärr med injektion av filler för att jämna ut fördjupningarna som acneärren kan ge som leder till att huden får en jämnare yta. Du kan även kombinera med kemisk peeling om du har mindre framträdande acneärr.  

Har du däremot aktiv acne kan du bli behandlad med IPL, LED eller Hollywood Peel som utförs av våra duktiga terapeuter. 

Hud behandlas Acneärr?

Med hjälp av Fraktionerad RF Microneedling så penetrerar fina, guldpläterade nålar in i huden samtidigt som det inre hudlagret blir uppvärmt med radiofrekvens. Denna kombination bryter ner ärrvävnaden samt stimulerar kollagenproduktionen att skapa ny frisk hud och ta bort gammal ärrvävnad. Resultatet blir en förbättring av acneärren. Behandlingen verkar även uppstramande och leder till att små linjer och rynkor försvinner i ansiktet, samt att stora porer minskas.  

Efter behandling mot acneärr

Efter din behandling av acneärr så kan vissa få svullnad och rodnad efter behandlingen.  

Antalet behandlingar beror på ärrens typ, svårighetsgrad och karaktär samt din hudtyp men normalt sätt krävs det ca 3-5 behandlingar för att uppnå resultat. 

Tänk på att det är viktigt att vårda huden efter en behandling och fråga gärna våra duktiga terapeuter om rekommendationer på bra produkter som passar din hud.